torsdag 17 juli 2008

+ 8

Är detta vad som väntar?

För bebisen vill ju inte ut!
Trots att den är "färdiggräddad".
Det enda den kan göra därinne nu är ju att fetta på sig.
Ringde specialistmödravården idag för att få tid för 41 + 3 kontroll.
Försökte förklara för dom att de måste sätta igång mig tidigare eftersom bebisen blir för stor annars för att komma ut den naturliga vägen.

- Ja, alltså din bebis växer jättefint och visst, den ligger lite på den övre kurvan för vanliga "svensson bebisar" men får du tillräckliga värkar så ska det gå att få ut den! Man sätter inte igång födslar för stora bebisar för de är bäst att man får rejäla värkar som startar av sig själv då för då kan man få ut bebisen med kraft från dom.

MEN YES!!! Va kul det ska bli att få gå över tiden hur länge som helst och sen till råga på det få en rejält plågsam och smärtsam förlossning. Ser fram emot det!

6 kommentarer:

Jennie sa...

Fy fan, jag vill verkligen inte går över börjar bli sjukt rädd för det nu. Hoppas det sätter igång snart keep us posted

Emma sa...

jag blev igångsatt,visserligen pga havandeskapsförgiftning. blev igångsatt dagen innan bf och han kom på bf. vägde 4605g. gick jättebra trots att mina värkar var lite mesiga (fejkvärkar) det värsta var att han själv inte ville komma ut, så det tog tid innan jag fick krysta trots att jag var fullt öppen.
tror att en förlossning som startar av sig själv är enklare. men jag förstår din frustration. hoppas att det startar snart. lycka till

Anonym sa...

Nej, nej! Så behöver det inte alls vara! Går du över tiden kan förlossningen faktiskt bli lättare! Det är i alla fall min erfarenhet. Bäckenet blir lite mer uppluckrat, eller vad man skall kalla det. Och vad gäller vikten så är det faktiskt ofta som så att barnet går NED i vikt när det är överburet. Moderkakan fungerar inte "i samma styrka" efter BF. Den har gjort sitt, kan man säga.

Namn: Linda Ohlsson sa...

Svar till Emma:
Skönt att höra men lite läskigt att barnet väger 4605g på BF och jag redan gått 9 dagar över. Aja det går säkert bra. Skönt att höra att allt gått bra för dig :)

Namn: Linda Ohlsson sa...

Svar till Anna:
Hej & tack för de lugnande orden :)
Hoppas att det stämmer!
Känner mig lite lugnare nu :)

Emma sa...

hehe, fast det var nog mitt fel. jag levde på socker typ. plus att hans pappa var stor när han föddes. själv var jag liten.
se det positivt, är det första barnet har man ingenting att jämföra med. så man känner aldrig "det har var värre". jag behövde bara sy 4 inre stygn, har inte haft några problem efteråt och då hade Wille stort huvud också. :)

kan ju tillägga också att min mage var enorm och vi visste att han var stor (dock inte så stor)